Kávés muffin fahéjjal és vaníliával - Élénkítő édesség

Egyszer már volt itt a blogban kávés muffin recept. Most egy egészen különleges ízvilággal találkozhatsz a kávé, a vanília és a fahéj kombinációjával.

Ha nem tudsz ellenállni a kávé ízének, próbáld ki muffinba csomagolva is, ízleni fog! A muffin önmagában zseniális, ha pedig feldobod egy kis legális élénkítőszerrel, maga a tökély, ráadásul akkor sem fogod elrontani, ha még csak most ismerkedsz meg a sütővel! Dobd fel a sütit: szórj mogyorót vagy diót a masszába, vagy ha már kész van, tálald egy gombóc vaníliafagyival, nagyon jól fog állni neki!


Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg vaj
7,5 dkg kristálycukor
7,5 dkg barna cukor
2 teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 rúd vanília
1 csipet só
0,5 dl friss, erős presszókávé

Elkészítés ideje: 45 perc.

Elkészítés menete:

A vajat keverd simára a cukrokkal, majd ha már megfelelő állapotú, add hozzá a kávét is. Szórd hozzá a fahéjat, kapard bele a vaníliát, tényleg csak egy kis csipetnyi sót, majd vedd elő a kedvenc szitádat, szitáld a lisztet és a sütőport is a többiekhez, és keverj az egészből homogén masszát.

Ha elérte a megfelelő állagot - ha túl lágy, szitálj hozzá még egy kis lisztet -, végy elő egy muffinformát, helyezd bele a kis papírkosárkákat, és egyenletesen oszlasd el bennük a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, told be a formát, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd készre a muffinokat.

forrás: femina.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése